Mendeley introduktionskurs

Mendeley är ett referenshanteringsprogram som även fungerar som ett socialt nätverk för forskare över hela världen. Kursen vänder sig främst till doktorander och forskare, som vi tror kan ha mest nytta av Mendeley, men fungerar även för masterstudenter. Är du student på grundnivå och letar efter ett referenshanteringsprogram så rekommenderar vi Zotero.

I introduktionskursen hjälper vi dig att komma igång, installera programvaran och skapa ett konto. Vi går igenom hur man sparar referenser till Mendeley, bifogar PDF-filer till ditt Mendeley bibliotek, samt infogar källhänvisningar och skapar litteraturlistor i ditt dokument.

Denna kurs är kostnadsfri och öppen för studenter och anställda vid Uppsala Universitet.

Monday 11 September 2017
Biologibiblioteket