Studieverktyg för dig med någon form av läs- och skrivsvårigheter

Studieverktyg för dig med någon form av läs- och skrivsvårigheter Online

Välkommen till en workshop i studieverktyg för dig med någon form av läs- och skrivsvårigheter

• TorTalk (en talsyntes, text-till-tal)
  • EasyReader (program för att läsa talböcker)
  • Stava Rex och SpellRight (avancerade rättstavningsprogram på svenska och engelska)

Vi visar grundläggande funktioner och inställningar, samt ger några tips på hur dessa program kan underlätta dina studier. Du får själv testa några av funktionerna.

TorTalk, Stava Rex och SpellRight kan laddas ned gratis av alla studenter, medan EasyReader kräver att du har ett Legimus-konto. Ladda gärna ner programmen innan workshopen. Länk här.

Om du inte har en läsnedsättning, men skulle vilja veta mer om hur du kan ta hjälp av talsyntes (text-till-tal) i dina studier, rekommenderar vi en av våra kommande workshops: Studera med talsyntes. Den vänder sig till alla studenter.

Wednesday 14 April 2021
  Grupphandledning / Small group