Av Gustavs hand – digitalisering, digital berikning och förmedling av Gustav III:s arkiv Online

Vid årsskiftet 2022 startade ett infrastrukturprojekt kring Gustav III:s arkiv på universitetsbiblioteket som finansieras av Riksbankens Jubileumsfond. Projektet syftar till att konservera och digitalisera samlingen, att med HTR (handskriftsigenkänning) transkribera och göra delar av samlingen sökbar, att initiera samlingen i undervisning och forskning samt att presentera samlingen och arbetet med den såväl inom som utanför den akademiska världen. Projektledaren Mikael Alm vid Historiska institutionen berättar mer.

Den här föreläsningen ingår i bibliotekets serie Library Lunchtime Learning, korta föreläsningar på olika matnyttiga teman att lyssna på under lunchen.

Wednesday 9 February 2022
  Library Lunchtime Learning